Tabara Zambete pe poteci ~ 2018

Status: Inchis

Proiectul consta in organizarea unei tabere tematice de vara in perioada 24-27 iulie 2018, in judetul Caras Severin (Muntele Mic), adaptata si special conceputa pentru nevoile copiilor cu dizabilitati. 

Suma:

0 RON

Galantomi:

1

Donatii:

0

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul consta in organizarea unei tabere tematice de vara in perioada 24-27 iulie 2018, in judetul Caras Severin (Muntele Mic), adaptata si special conceputa pentru nevoile copiilor cu dizabilitati.

Proiectul este derulat de catre Asociatia Muntele Mic Extrem si are ca scop facilitarea integrarii copiilor SPECIALI si adaptarea acestora la mediul inconjurator, alaturi de membrii familiei.

De tabara de vara se vor putea bucura 35 de persoane din cadrul APCA Galati (copii cu autism alaturi de familiile lor).

Printre beneficiile de care se vor bucura participantii la tabara sunt: generalizarea cunostintelor invatate in sedintele de terapie 1 la 1, de la sediul nostru Casuta CURCUBEU – Centru multidisciplinar de interventii specializate in autism – APCA Galati, adaptarea in medii noi si cu persoane noi, socializare, desensibilizare, interactiune cu voluntari si restul grupului, constientizarea problematicii autismului in randul comunitatii prin promovarea activitatilor din tabara in mediul on-line, presa, fotografii, articole, materiale video postate pe retelele de socializare etc., activitati de tip respiro pentru parintii care sunt mereu apasati de grija copilului cu dizabilitati, astfel de experiente ajutandu-i sa se relaxeze si sa isi incarce bateriile pentru perioada urmatoare.

Un alt beneficiu important este adus si fratilor/surorilor copiilor cu autism, cei care participa avand ocazia sa interactioneze cu acestia si in alt mediu decat cel familial. De asemenea, prin acest gen de activitati, dorim sa daramam bariere, sa cream punti de legatura, dincolo de distantele foarte mari, si sa demonstram ca micii luptatori din APCA Galati se pot descurca si pot realiza lucruri in natura, la fel ca si copiii tipici.